Yedigöller Milli Parkı Gezilecek Yerler

Yedigöller’de Gezilecek Yerler

Yedigöller Gezilecek Yerler
Yedigöller Milli Parkı

Mavinin yeşille buluştuğu bir yerde, Yedigöller’de, gezilecek yerler listesi yapmak ve bu muhteşem Milli Park’ı doyasıya gezmek bizi kelimenin tam manasıyla mest etti. Biz de bu mottoyla sizi mest edecek bir yazı yazmaya karar verdik ve Yedigöller Milli Parkı’nın sadece gezilecek yerlerini değil, tüm güzelliklerini ve orada başınıza gelebilecekleri sıralayalım istedik. İşte detaylı Yedigöller seyahat yazımızda sizi bekleyenler (dilediğiniz başlığın üstüne tıklayarak hemen sayfada istediğiniz yere gidebilirsiniz): 

1. Yedigöller Nerede?
2. Yedigöller’e Gitmeden Önce Bilmeniz Gerekenler
3. Yedigöller Gezilecek Yerler

   Atmaca Seyir Terası
   Kapankaya Seyir Terası
   Anıtçam
   Büyük Göl
   İncegöl (Uzungöl)
   Sazlıgöl
   Nazlıgöl
   Pisagor Ağacı
   Kurugöl
   Deringöl
   Seringöl
   Şelale

4. Yedigöller’de Yapmadan Dönmemeniz Gereken Şeyler
5. Yedigöller’de Konaklama
6. Yedigöller’e Ne Zaman Gidilir?-Ne Kadar Kalınır?
7. Yedigöller’de Ne Yenir Ne İçilir?
8. Yedigöller’e Giriş Ücreti Ne Kadar?
9. Yedigöller’e Yakın Gezilecek Yerler

1. Yedigöller Nerede?

Yedigöller Nerede?

Yedigöller Milli Parkı sanılanın aksine tam olarak Bolu İl Sınırlarının değil, Düzce İl Sınırlarının içerisinde yer almaktadır. Ancak, Yedigöller’e kara yolu ile ulaşım en rahat Bolu’dan sağlanmaktadır. Zaten Milli Park, iki şehrin sınırlarının arasında kalmıştır ve uzaklık olarak Bolu İl Merkezine daha yakındır. Bolu’nun kuzeyinde bulunan park şehre 42 kilometre uzaklıktadır.

Konum

Yedigöller’e Nasıl Gidilir?

Bu muhteşem parka gitmek için bizim önerdiğimiz yol Bolu Yedigöller yoludur. Ancak bu yol, kış aylarında yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanmaktadır. Bu yüzden Yedigöller’e kışın gitmek için Yeniçağa-Mengen-Yedigöller güzergahı izlenmektedir. Ankara-İstanbul karayolunun 152.km’sinden kuzeye ayrılarak Yedigöller’e gidilebilmektedir. Ancak bu yol Mengen’i geçtikten sonra son derece bozuk olduğu için tarafımızca önerilmemektedir.

Yedigöller Yol Önerimiz:

Defalarca yolumuzun üstünü Yedigöller yapmış gezginler olarak, özellikle de Bolu’da kalıyorsanız asfaltı son yıllarda yenilenen Bolu-Yedigöller yolunu tercih etmenizi öneririz. Bu yol da son derece virajlı ve zorlu bir yol olsa dahi tabir-i caizse kaymak gibi asfaltıyla konforlu bir sürüş keyfi yaşatmaktadır.

2. Yedigöller’e Gitmeden Önce Bilmeniz Gerekenler

Abant Tabiat Müzesi
Yedigöller Milli Parkı
  1. Bolu-Yedigöller yolunda hiçbir benzinlik bulunmamaktadır. Bu yüzden arabanızın yakıtını tam depo doldurmadan yola çıkmamanız önerilmektedir.
  2. Yedigöller’e yaklaşana kadar göreceğiniz birkaç köy hariç yerleşim yoktur. Bu yüzden yola çıkarken yanınıza su ve yolluk almanız konforlu bir yolculuk yapmanıza yardımcı olacaktır.
  3. Yedigöller çok büyük bir alana yayılan ormanların arasında dağlık bir alanın iç kısımlarında bulunmaktadır. Dolayısıyla bu Yedigöller Milli Parkı yolunda ve içerisinde ayı, kurt, tilki, geyik, yaban domuzu, vaşak, karaca ve porsuk gibi birçok yabani hayvan bulunmaktadır. Zaman zaman bu hayvanlar yolda veya Milli Park’ın içerisinde karşınıza çıkabilmektedir. Bu yüzden çok dikkatli olmak gerekmektedir. Zaten yolda bununla ilgili tabelalar vardır.

Dikkatli Olmak İçin Bilmeniz Gerekenler:

4. Yedigöller’e giden yol kenarlarında bulunan ağaçların çoğu yüzlerce yıllıktır ve bazıları çürümektedir. Bu yüzden, sürekli ağaç düşme tehlikesi olan bir bölgede seyahat ettiğiniz için dikkatli ve sürprizlere açık olmanız gerekmektedir.

5. Bölge dağlık olduğu için yollara zaman zaman sis oturmaktadır. Ayrıca virajlar nedeniyle acemi sürücülere uygun bir yol değildir. Bu nedenle şoförlüğüne güvenmeyen sürücülerin seyahat etmesi önerilmemektedir.

6. Yedigöller’de gezerken, özellikle ormanlık alanda yürürken ziyaretçilerin bağırarak konuşması ve gürültü çıkarması önerilmektedir. Bu ayı ve kurt gibi yırtıcı hayvanların size yaklaşmasını engelleyecektir. Bununla ilgili uyarı tabelaları Yedigöller Milli Parkı içerisinde de yer almaktadır.

Yasaklar ve İmkanlar:

7. Akşam 7’den önce Milli Park alanında ateş yakmak yasaktır. 

8. Balık tutmak için belirli aylar bulunmaktadır ve belirli bir ücret karşılığı balık Yedigöller’de balık tutmak için izin alınmaktadır.

9. Yedigöller’de kamp alanı, otopark, mescit, tuvalet ve konaklama imkanları bulunmaktadır. Böylece Yedigöller’de gezilecek yerler ferahça gezilebilmektedir.

10. Son olarak, Yedigöller Milli Parkı harici bölgede yerleşim çok azdır ve temizliğin sağlanması çok zordur. Bu yüzden doğayı kirletmemek için ekstra özen gösterilmesi gerekmektedir.

3. Yedigöller Gezilecek Yerler

Yedigöller Gezilecek Yerler
Yedigöller Gezi Rehberi

Yedigöller’de gezilecek yerler henüz göle gelmeden önce başlıyor. Yedigöller yolu üzerinde sizi ilk önce demlik çay satan köylüler karşılıyor. Çoğunlukla sisli olan bir dağın yamacına oturup çayınızı yudumlayabilir, köylülerin yaptığı sucuk ekmeklerden yiyebilir ve de doğanın tadını çıkarmaya başlayabilirsiniz. Ardından seyir terasları geliyor. İşte listemizdekiler:

  • Atmaca Seyir Terası
  • Kapankaya Seyir Terası
  • Anıtçam
  • Büyük Göl
  • İncegöl
  • Sazlıgöl
  • Nazlıgöl
  • Pisagor Ağacı
  • Kurugöl
  • Deringöl
  • Seringöl 
  • Şelale

Atmaca Seyir Terası

Yedigöller’de Gezilecek Yerler

Bolu-Yedigöller yolunu kullanıyorsanız Yedigöller’e varmanız dakikalar kala karşınıza çıkan ilk seyir terasıdır. Dar yolda arabayı kenara çekerek terastan yüzlerce yıllık dev ağaçları ve uçsuz bucaksız Yedigöller Milli Parkı ormanlarını seyredebilirsiniz.

Kapankaya Seyir Terası

Yedigöller Gezilecek Yerler Listesi

Atmaca Seyir Terası’na göre çok daha büyüktür. İkisinin de manzarası benzer olduğu için birinden birinde durmaya karar verirseniz Kapankaya Seyir Terasını tercih edebilirsiniz. Ancak özellikle yaz aylarında ve haftasonuna denk gelen zamanlarda üstü biraz kalabalık olabilmektedir. O yüzden de diğer Yedigöller’de gezilecek yerler listemizin üyesi Atmaca daha iyi bir alternatif olarak öne çıkacaktır.

Anıtçam

Bolu Yedigöller

Anıtçam yüzlerce yıllık ağaçların bulunduğu Yedigöller Milli Parkı içerisinde kapıdan geçmeden önce yol üzerinde yürüyerek gidebileceğiniz 500 yıllık dev bir güzellik. Arabanızı yolun kenarına bırakarak tahta basamakları bulunan yoldan Anıtçam tabelasını takip ederek ağaca ulaşabilirsiniz. Eğer 2 kişiyseniz ve özellikle de sevgiliyseniz ağaca sarılarak fotoğraf çekilmek hoşunuza gidebilir. Bu dev çamın gövdesi 5,5 metreden biraz daha geniş ve boyu 30 metre civarında. 

Büyük Göl

Yedigöller Büyükgöl

Yedigöller’e vardığınızda fark edeceksiniz ki en turistik göl Büyük Göl. Harika bir iskelesi olan gölün kenarından sulara baktığınızda gölü çepeçevre saran ağaçların yansımasının göl yüzeyinde ne kadar harika bir ahenkle hareket ettiğini göreceksiniz. Yedigöller’de fotoğraf çekilmek için tercih edebileceğiniz en güzel göl burası. Zaten iskelesi bir saniye bile boş durmuyor. 

İskelenin arkasında yer alan toprak alanda ağaçların altına sıralanmış bir sürü piknik masası var. Keza yan taraflarda da mevcut. Gölün etrafında toprak patika bir yol da var. Ayrıca Yedigöller Gezilecek Yerler listemizdeki bu en büyük gölün bazı noktalarına doğru devrilmiş ağaçlar bulunuyor. Bunların da üzerine çıkarak harika fotoğraflar çekilebilirsiniz. Ama aman dikkat edin, keza gölün en derin noktası 16 metre ve bildiğiniz gibi gölde yüzmek denizde yüzmeye benzemez!

İncegöl

Yedigöller Milli Parkındaki en ince göl İncegöl. Adı gibi dar bir göl burası. Üzerinden bir köprü geçiyor ve köprüden harika bir manzara sizi karşılıyor. Göl yüzeyi tamamen yeşile boyanmış, çünkü ağaçların yaprakları ve tozları tabanı kaplamış. Bu haliyle burası da büyülü bir göl. Büyük bir dereyi andırıyor. Görmeye değer.

Sazlıgöl

Yedigöller’de Ne Yapılır

Parkın bir diğer tatlı gölü Sazlıgöl. Çok güzel bir görüntüsü var. Bu gölü diğerlerinden ayıran ortasında suyun berraklığını görebilirken kıyılarında yine yeşil bir tabaka ile karşılacak olmanız. Ağaçların arasında yer alan bu göl, diğer güzel göller kadar turistik değil. O yüzden Yedigöller’de Gezilecek Yerler listemizin popülerlerinden değil.

Nazlıgöl

Yedigöller’de Gezilecek Yerler

Yedigöller’in en beğenilen göllerinden biri Nazlıgöl. Bir kısmı yapraklarla kaplı bir kısmı açık gözüküyor. Bu haliyle biraz kirli gibi gelse de böyle bir tabiatın içerisinde aslında tam da olması gerektiği gibi gözüküyor. Nazlıgöl’ün etrafında kamp da yapılabiliyor ve bu haliyle Yedigöller’de kampa gelenler için çadır kurabilecekleri iki gölden biri oluyor Nazlıgöl.

Kurugöl

Yakınlarında bir dilek çeşmesinin de bulunduğu Kurugöl son derece küçük ve tatlı bir göl. Nazlı Gölle aralarında çok az bir mesafe var. Büyülü güzelliklerden biri. Üstü yine yemyeşil olan göllerden; 500 metrekarelik bir alana yayılmış durumda.

Pisagor Ağacı

Yedigöller’de Gezilecek Yerler

Yedigöller Milli Parkı’nda bulunan belki de en olağan dışı şey Pisagor Ağacı. Gölde bulunan bir ağacın diğerinin üzerine eğilmesiyle ve bunun fark edilmesiyle bu ismi almış. Ancak, durum bununla da sınırlı değil. Pisagor Ağacı gerçekten de Pisagor Denklemine uygun bir açıyla eğilmiştir ve bunun kendiliğinde olmuş olması inanılmazdan da öte bir şeydir. İki ağacın bu ilişkisi, doğal bir üçgenin ortaya çıkmasına sebep olmuştur.

Deringöl

Yedigöller Gezi Planı

Etkileyici bir güzelliği olan diğer bir göl derin göldür. Yedigöller Milli Parkı sınırları içerisinde yer alan diğer göller gibi derin göl de ismini özelliğinden almaktadır. Bu gölün derinliği yaklaşık olarak 20 metre civarındadır.

Seringöl

Yedigöller Gezi Notları

Bizim size önerdiğimiz gibi Bolu Yedigöller yolunu kullamak yerine Mengen Yedigöller yolunu kullanırsanız karşınıza ilk çıkacak olan göl Seringöl’dür. Küçük olan bu güzel göl de yalnızca 2 metre derinliğindedir. Üzerine düşen güzel yapraklar gölün görüntüsünü biraz bozsa da dibinden biten ağaçlarıyla Seringöl en güzel göllerden birisidir.

Yedigöller Şelalesi

Yedigöller’de yer alan yedi gölün dışında bir de şelale bulunmaktadır. Yedigöller Şelalesi bir parça minik olsa da Milli Park içerisinde gezerken görmeye değecek kadar güzel bir yerdir. Etrafında gezilecek patika alanlar mevcuttur. 

4. Yedigöller’de Yapmadan Dönmemeniz Gereken Şeyler

Yedigöller
Bolu Gezilecek Yerler – Yedigöller

Yedigöller gezilecek yerler listemizi verdiğimize göre sıra geldi bunca yol tepip geldiğiniz bu doğayla iç içe harika yerde yapılacak en elzem şeylere. Bir kere yedi gölün bir kısmı diğer kısmına göre biraz uzakta kalıyor. Buraya kadar gelmişken hiç değilse Büyükgöl’ü görmeden dönmeyin deriz.

Göller arasındaki insan yapımı yollardan ve diğer patikalardan geçmeden, minik bir doğa yürüyüşü yapmadan gelmemelisiniz.
Daha sonra şöyle güzelce oturup alabileceğiniz en bol en temiz oksijeni ciğerlerinize doldurmalısınız. 
Seyir teraslarından en az biri görmeye değecek kadar güzel.
Pisagor ağacına da bir göz atmadan Yedigöller Yapılacak Şeyler listesi bitmez.

5. Yedigöller’de Konaklama

Yedigöller’de Kalınacak Yerler – Habitat Mesire Evi

Yedigöller’de konaklama yapmak için fazla bir seçeneğiniz bulunmuyor ancak böyle bir niyetiniz varsa tabiatın kalbinde doğal bir tatil sizi bekliyor. Eğer Yedigöller’de otel tatili yapmak istiyorsanız çoğunluğu bungalovlardan oluşan dağ evleri Yedigöller’in içerisinde karşınıza çıkan tek seçenek:

Habitat Mesire Evleri (Yedigöller’in İçinde Konaklama)

Gölün içerisinde bulunan Habitat Mesire Evleri farklı tipte bungalovlarla misafirlerini ağırlıyor. Yedigöller’de gezilecek yerlere göre isim alan bungalovlar Serin Ev, Nazlı Ev ve Pisagor Ev olarak adlandırılmış. Fiyatlar sürekli değişkenlik gösteriyor. Hem döneme göre hem de haftaiçi veya haftasonu konaklamanıza göre en az 600 ila 1200 lirayı gözden çıkarmanız gerekiyor. Yedigöller’de yer alan bungalovlar 4 veya 6 kişilik olduğu için kalabalık gidildiğinde ücret makulleşiyor.

Yedigöller’in Çevresinde Konaklama

Yedigöller’in çevresinde doğanın içerisinde ve köy bölgelerinde farklı konaklama tesisleri yer alıyor. Eğer Yedigöller Milli Parkı alanının içinde yer alan Habitat Mesire Evleri fiyat olarak uygun gelmediyse, çok daha ucuz olması sebebiyle çevresindeki tesisler tercih edilebilir:

Hindiba Doğa Evi, Yedigöller’e 46 km uzaklıkta doğa tatili yapabileceğiniz pansiyon hizmeti veren, temiz bir konaklama tesisi. Bu tesise çadırınızla gidip kamp kurmanız da mümkün. Yedigöller’i gezmeye gelenlerin tercih ettiği yerlerin başında bu güzel yer geliyor.

Yedigöller Tarlabaşı Aile Pansiyonu, Yedigöller Aile Pansiyonu, Çam Pınar Doğa Evleri ve Sakintepe kalabileceğiniz çevre köylerde yer alan diğer pansiyonlar. Fiyatlar değişkenlik göstermekle beraber 2 kişi için en uygun fiyat 500 tl civarında. 

6. Yedigöller’e Ne Zaman Gidilir? Ne Kadar Kalınır?

Yedigöler’e Ne Zaman Gidilir?

Öncelikle güzel haberle başlayalım, Yedigöller’e farklı mevsimlerde gitmiş olarak söyleyebiliriz ki Yedigöller Milli Parkı her mevsim çok güzel. Ancak bir seçim yapmak isterseniz yaprakların yeşilden sarıya dönerken her çeşit renge büründüğü Sonbahar Mevsimini tercih edebilirsiniz. Ay olarak en uygun ay Ekim, en uygun günler son haftalar olacaktır. Kasım Ayı’nın başı da güzel olsa da sonlarına doğru kar Yedigöller’e gelmiş olur ve hazırlıksız giderseniz yolda kalmanız içten bile olmaz.

Yaz aylarında ve ilkbaharda da son derece serin olan Milli Park, güzel yürüyüşler yapmak ve doğanın tadını çıkarmak için güzel alternatifler. Ancak Yedigöller’de konaklama yapmayı düşünüyorsanız yaz aylarının her pahalı otel ücretlerine sahip olduğu aylar olduğunu hatırlatmakta yarar var.

Yedigöller’de Ne Kadar Kalınır?

Yedigöller Milli Parkı büyük bir alana yayılmış olsa da 1 günde gezilebilecek bir park. O yüzden Bolu’da gezilecek diğer yerleri de görmek isterseniz buraya günübirlik bir ziyaret yeterli olacaktır.

Ancak, doğanın içerisinde huzurlu bir tatil yapmak, bungalov evlerde kalmak ya da yeşilliklerin içerisinde kamp atmak isterseniz Yedigöller’e 2 gün ayırabilirsiniz.

7. Yedigöller’de Ne Yenir Ne İçilir?

Yedigöller’de ne yenir?

Tabii ki de sucuk ekmek! Dört mevsim yiyebilirsiniz. Adettendir. Aman unutmayın, burada mangal yapmak, ateş yakmak yasak. Büfe var. Yemek yemek için Habitat Mesire Alanı tercih edilebilir. Bu güzel fotoğraf da onlara ait. Ayrıca zengin bir serpme kahvaltıları da var.

Yedigöller Milli Parkı dışında yemek isterseniz Bolu Yedigöller yolunda minik minik mekanlar var. Burada közlenmiş mısır, sucuk, köfte, alabalık, et menüleri, reçeller ve tabii ki semaverde çay bulunabilir. Mengen Bolu yolundan gelecekseniz de Mengen Lezzet Dünyası güzel bir seçenek. Oraya giderseniz Meşhur Mengen Tatlısı birinci önceliğiniz olsun.
Böylece Yedigöller’de Ne Yenir Ne İçilir bitirdik.

8. Yedigöller Milli Parkı Giriş Ücreti

Yedigöllere Giriş Ücreti
Yedigöller Giriş Ücreti

Yedigöller Milli Parkı Giriş Ücreti her sınıf araç ve Yedigöller’e geliş amaçlarınıza göre değişiklik göstermektedir. Yedigöller’e araba ile giriş ücreti 33 tl olarak belirlenmiştir ve sürekli değişebilmektedir. 
Ayrıca kamp yapmak için, fotoğraf ve video çekimleri için, düğün fotoğrafları için de farklı ücretler ödemeniz gerekmektedir. Bu konuda daha ayrıntılı bir fiyat listesi için Yedigöller Giriş Ücreti yazımıza göz atabilirsiniz.

9. Yedigöller’e Yakın Gezilecek Yerler

Bolu'da Gezilecek Yerler
Bolu Gezilecek Yerler

Yedigöller’e yakın gezilecek yerler açısından çok fazla alternatifiniz vardır. Bolu’ya kadar gelmişken Bolu Merkez’de yer alan birbirinden güzel yerleri görmek ya da Bolu’nun cittaslow unvanına sahip ilçelerini gezmek isteyebilirsiniz. Tüm bunlar için Bolu Gezilecek Yerler yazımız size diğer bloglarda bulamayacağınız bazı ipuçlarını da içeren geniş bir rehber oluştracaktır.

Bolu’nun Gölleri:

Bolu Çubuk Gölü
Çubuk Gölü

Bolu’daki diğer göller de Yedigöller kadar güzel ve ulaşımı daha kolay olduğu için bir parça daha ilgi çekicidir. Bolu’ya gelmişken görmeden gitmeyin dediğimiz göller arasında Abant Gölü, Gölcük ve Çubuk Gölü bulunmaktadır.
Abant Gölü Gezilecek Yerler listemizde gölde yapabileceğiniz en iyi 10 aktiviteyi sıraladık.
Yel Değirmenleri ile ünlü Çubuk Gölü için de harika bir gezi rehberi oluşturduk: Bolu Çubuk Gölü
Mavi yazılı yerlere tıklayarak Bolu’daki diğer güzellikleri inceleyebilirsiniz.

Yazan:

yolumuzunustu

Yazmak için değil; daha güzelini yaşatmak için yazıyoruz!