Suluada Mağarası
Suluada Tekne Turumuzun görsel şöleniydi Suluada Mağarası. Suluada Plajı’nın berrak sularını bırakıp onlarca deniz altı mağarasına sahip adanın, en güzel mağaralarından birine geldik Koray Bey’in kaptanlığında teknemizle. Görsel doku bizi öyle etkiledi ki, burayı da anlatmaya karar verdik sizlere. Kemer, Olimpos, Adrasan, Kaş, Suluada gezilecek yerler listelerinize ekleyin, yolunuzun üstüne burayı da koyun diye.
Suluada, Adrasan ile Gelidonya Feneri arasında, Akdeniz’in en ilgi çekici, en güzel adası. Hatta bugünlerde Türkiye’nin Maldivleri sıfatı yakıştırılıyor berrak suyu ve beyaz kumsalı sayesinde Suluada’ya. E hak ediyor ada bu sıfatı fazlasıyla. Peki Suluada’ya nasıl gidilir, Suluada Mağarası nasıl gezilir?
Suluada’ya ulaşım genellikle teknelerle sağlanıyor. Eğer bir gezgin veya turist iseniz ve Suluada’yı ziyaret etmek isterseniz sizin için en güzel alternatif Suluada Tekne Turları oluyor. Fiyatlar genellikle 50-150 tl arasında değişiyor. Bir diğer alternatifse Adrasan’ın balıkçıları oluyor. Büyük gruplar balıkçı tekneleri kiralıyor ya da Adrasan Tekne Turu düzenleyen kaptanlardan özel olarak rica ederek bir tekneyi tamamen kendi için ayırtabiliyor. Konu hakkında detaylı bilgi isterseniz tekne turuna katılma da dahil, tüm yönleriyle yazdığımız Suluada yazımızı şuraya tıklayarak okuyabilirsiniz: Suluada
Biz Suluada Mağarasını anlatmaya devam edelim. Suluada Mağarası, tüm gün süren Suluada Tekne Turlarının 3. ya da 4. durağı oluyor genellikle. Tekneler mağaraya yaklaşıyor ve kaptan mağara hakkında bilgi veriyor. Ardından bir süre bu güzelliğin fotoğraflanması için yolculara süre tanınıyor. Daha sonra yeni rotalara doğru yelken açılıyor.
Suluada’nın Zenginlikleri
Suluada Tekne Turları çoğu noktada, yüzmeniz için dursa da burada durmuyor. Bunun da çok önemli iki sebebi bulunuyor. Birincisi bu noktada derinlik onlarca metreye ulaşıyor. İkincisi ve daha önemli olanı ise Suluada Mağarası fok balıklarına ev sahipliği yapıyor.
Suluada’nın mağaraları fok balıklarının doğal yaşam alanları. Tabii, sadece fok balıklarının değil, onlarca başka balık türünün de doğal yaşam alanı. Bu yüzden genel olarak burada denize girilmiyor.
Yukarıdaki fotoğrafta da gördüğünüz gibi denizin rengi Suluada Plajındaki rengin aksine inanılmaz derecede koyu. Ancak buradaki koyulukta denizin çoğu yerinde olduğundan daha hoş bir görüntü sunuyor bizlere. Dolayısıyla inanılmaz güzel kareler çıkıyor fotoğraflamak için sizlere. E tabii, blogumuz kotasından dolayı kaliteli fotoğraf koymamıza izin vermiyor. Siz, bizi Instagram ‘da takip ederek her gün birbirinden güzel seyahat hikayeleri okuyabilir ve seyahat fotoğraflarımızı görebilirsiniz: @yolumuzunustu
Suluada yazımızda anlattığımız gibi Suluada adını içinden çıkan tatlı sulardan alıyor. Suluada’nın denizine ve kumsallarına rengini ise, Suluada’nın kalsiyum karbonat içeren kayaları veriyor. Suluada Mağarası da bu güzelliklerden nasibini alıyor ve muhteşem bir biyoçeşitliliğe ev sahipliği yapıyor. Ancak buranın da tehlikeli zamanları bulunuyor. Özellikle rüzgarlı günlerde, Suluada Mağaraları son derece dalgalı oluyor ve teknelerce gidilmesi tehlike arz ediyor. Ama yaz aylarında genellikle su çarşaf gibi kalıyor ve defalarca vurguladığımız gibi harika bir görsel şölen sunuyor.
Suluada Mağaralarını ziyaret için en mükemmel zamanı ise havanın açık olduğu bulutsuz günler oluşturuyor. Mağara duvarlarına ve koyu mavi sulara güneş ışıklarının vurmasıyla beraber, Suluada Mağaraları size başka bir dünyaya açılan kapılar gibi hissettiriyor adeta.
Suluada’yı daha fazla keşfetmeye ve kendi Suluada gezilecek yerler listenizi oluşturmaya ne dersiniz?
Suluada’nın en güzel koyu Hacivat Koyu yazımız için buraya: Hacivat Koyu
Suluada’nın Şifalı Suları gerçekten şifalı mı? yazımız için buraya: Suluada’nın Şifalı Suları
Suluada Tekne Turlarının son durağı, Adrasan’ın göz bebeği, Adrasan Balıkçı Koyu yazımız içinse buraya: Adrasan Balıkçı Koyu
tıklayabilirsiniz.
Yolunuzun üstü Suluada gibi nice güzelliklerle dolsun.
Suluada Mağarası ve Suluada Mağaraları etiket listesi: