Hacivat Koyu
Suluada’da gezilecek yerler arasındaki en güzel koylardan biri de Hacivat Koyu‘dur. Hacivat Burnu Koyu, ismini koyun kıyısında duran taşların Hacivat’ın kukuletasına benzemesinden alır. Suluada Tekne Turları’nın bir çoğu bu harika koyu da ziyaret etmektedir. Yolumuzun üstü olan Hacivat Adrasan Koyu’nda yaşadıklarımız bu yazının turkuaz renkli konusunu oluşturmaktadır.
Suluada Tekne turumuzun yüzme bakımından en keyif verici iki yerinden birisi Suluada Plajı, diğeri ise Hacivat Burnu Koyu oldu. Koyu bizim için özel kılan, suyun rengi ve derinliğiydi. Teknemiz koya yaklaştığında güneş açıktı ve güneşin ışıkları, denizin içindeki beyaz renkli taşların etkisiyle suyun rengini yeşille, turkuaz arasında harika bir kıvama dönüştürmüştü.
Koyun deniz kıyısında bulunan kısmı dağlık olduğu için teknemiz biraz açığa demirledi. Denize girdiğimizde ise su şahaneydi. En az 10 metre derinlikte bulunan suda, balıklardan, bitkilere, değişik deniz canlılarını gözlemlemek mümkündü. Dalmak için harika bir yer olan Hacivat Koyu, dalgasız, berrak ve turkuaz renkli sularıyla bizi adeta mest etti.
Hacivat Koyunda Dikkat Edilmesi Gerekenler
Hacivat Burnu Koyu maceramız yaklaşık 45 dakika kadar sürdü. Koy, her ne kadar dalmak ve denizin altını gözlemlemek için şahane olsa da, tekneden balıklama atlamak için son derece tehlikeliydi. Hatta kaptanımız bu konuda bize uyarıda dahi bulundu. Bunun en önemli sebebi de denizin altında da oluşumuna devam eden dik ve keskin kayalıklardı. O yüzden yolunuzun üstü Hacivat Koyu olacaksa denize balıklama atlamamanızda fayda olacaktır.
Dikkat etmeniz gereken bir diğer konu ise deniz kıyısında bulunan kayalar. Fotoğrafta gördüğünüz pozu verdikten 10 dakika sonra Gizem, önünde bulunan kayalıklara doğru yüzdü ve yuvarlak bir kayanın üstüne çıktı. Buradan denize dalmak isterken de, kayanın yosun tutmuş yüzeyi yüzünden dengesini kaybederek bir anda denize düştü. Ona bir şey olmasa da, aniden yaşanan bu durum beni çok endişelendirdi (Alperen). O yüzden bu koyda akrobatik hareketlere girişmemekte yarar var. Ayrıca yüzme bilmiyorsanız ve bir Suluada Tekne Turu ile koya geldiyseniz burada denize girmemeniz daha yararlı olacaktır. Çünkü koyun deniz kıyısındaki kısmı bile yaklaşık 5-6 metrelik bir derinliğe sahip.
Ancak yukarıda da bahsettiğimiz gibi Hacivat Burnu Koyu, ziyaretçilerine dik kayalıkları, enfes renkteki deniz suyu ve denizin altında keşfeldilmeyi bekleyen hazineleriyle nefes kesen bir görsel şölen sunuyor. O yüzden Suluada Tekne Turu seçerken bu koya da uğrayan teknelerden birini tercih etmekte fayda var.
Suluada Tekne Turu seçerken bilmeniz gerekenler, adada gezilecek yerler ve Suluada deneyimlerimiz Suluada yazımızda bulunuyor. Suluada’ya gitmeyi düşünüyorsanız bu yazımızı mutlaka okumanızı tavsiye ederiz. Yazıya gitmek için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz:
Hacivat Koyuna Nasıl Gidilir?
Hacivat Burnu Koyu olarak da anılan koy, Adrasan açıklarında, Suluada üzerinde yer alıyor. Suluada’ya ve Hacivat Adrasan Koyuna karadan ulaşım bulunmuyor. Ulaşım, gezginler ve turistler için özellikle tekne turları ile sağlanıyor. Hacivat Burnu Koyu, Adrasan’dan 5-6 km uzaklıkta bulunuyor.
Hacivat Burnu Koyuna ulaşım için Suluada ve Adrasan Tekne Turlarına katılmak gerekiyor.
Konum
Hacivat Koyu harika bir yermiş. Bizim burada da Kadırga koyu var ve her yaz denize girmek için kara yolu ile gidiyoruz. Tekne turu ile gidilince tadını çıkarmak pek mümkün olmuyor, koyda bulunan yerel işletmeler yaz boyu hizmet verirken kışları yerleşim yeri olmadığı için tam bir hayalet koy zira villa ve ticari işletme harici hiç bir yer yok.
Seyahat severler için harika bir katkı oldu yorumunuz. Biz de gelecek gezi planlarımıza Kadırga Koyu’nu da alıyoruz. Umarız görmek, gezmek, anlatmak kısmet olur. Ayrıca uyarılarınız da aklımızda olacak. Selamlar