Zeytinliköye nasıl gidilir?

Gökçeada Ulaşım

İmroz, gezginler için huzurlu bir tatil fırsatı sunan, Rum ve Türk köylerinin bulunduğu, eşsiz güzellikte ama bir o kadar da büyük ve geniş bir alana dağılmış bir ada olunca, Gökçeada Ulaşım Rehberi hazırlamanın yerinde olacağını düşündük ve size ada içi ulaşım rehberi ve Gökçeada’ya Ulaşım Rehberi oluşturduk.
Aşağıda yer alan tıklanabilir başlıklarımızdan aradığınız konuya hızlıca ulaşabilirsiniz:

1. Gökçeada’ya nasıl gidilir?
2. Gökçeada’da Ulaşım
3. Gökçeada Otobüs Seferleri
4. Gökçeada Otobüs Saatleri
5. Gökçeada Ulaşım Fiyatları

Gökçeada’ya nasıl gidilir?

Gökçeada’ya gitmek için arabalı feribot, deniz otobüsü, araba, otobüs ve uçak kullanabilirsiniz. Ancak, şuanda teknik olarak bu seçeneklerin hepsi çalışır vaziyette değil. Biz ilk olarak araç sahibi olmayanlar için Gökçeada’ya nasıl gidilir sorusunu yanıtlayıp daha sonra araç sahibi olanların adaya nasıl kolayca geçebileceklerini tek tek tarif edelim:

Zeytinliköye nasıl gidilir?
Gökçeada Ulaşım

Otobüs ve Deniz Otobüsü ile Gökçeada

Araç sahibi olmayan ve İstanbul tarafından gelenler, İstanbul’dan Gökçeada’ya otobüs ile gelebilmektedir. Yalnızca yaz döneminde direkt adaya kadar gerçekleşen seferler araç sahibi olmayanlar için büyük kolaylık sağlamakta.

Ancak adaya sezon dışında gidecekseniz ya da Anadolu tarafından gelecekseniz yapmanız gerekenler farklı.

Anadolu tarafından gelenlerin öncelikle Çanakkale’ye otobüsle varması gerekiyor. Zaman zaman Gestaş Çanakkale’den Gökçeada’ya deniz otobüsü seferleri düzenliyor. Ancak bu seferlerin şuanda yapılmadığını bilmelisiniz.
Sefer saatleri için Gestaş sitesini bu cümleye tıklayarak kontrol edebilirsiniz.

Feribot ile Gökçeada

Deniz otobüsü bulamadığınızda yapmanız gereken Çanakkale’den Eceabat’a geçmek. Ardından, Eceabat’dan Kabatepe minibüslerine binerek Kabatepe Limanı’na ulaşmanız gerekiyor. Şuanda Gökçeada’ya yalnızca Kabatepe’den arabalı feribot seferleri düzenleniyor. Yukarıdaki linkten saatlerini kontrol ederek feribotla Gökçeada’ya ulaşmanız mümkün.

Gökçeada’ya kadar giden direkt otobüs seferi bulduğunuzda ekstra bir şey yapmanız gerekmiyor. Ancak öteki durumlarda yukarıda bahsettiğimiz yollardan Kabatepe Limanına ulaşıp arabalı feribota binmeniz şart.

Gökçeada’da bir havalimanı bulunduğu için İmroz’a uçakla gitme şansınız bulunsa da şuanda malesef adaya uçak seferi de düzenlenmiyor. Bu yüzden bu seçeneği de önümüzdeki birkaç yıl için aklınızdan çıkarmanız gerek.

Araç ile Gökçeada’ya Ulaşım

Gökçeada’ya nasıl gidilir sorusunun sahibi bir araç sahibi ise cevap son derece basitleşiyor. Her şeyden önce Kabatepe Limanına varmanız gerekiyor. İstanbul tarafından geliyorsanız Malkara – Keşan- Gelibolu – Eceabat – Kabatepe istikametini kullanabilirsiniz. Çanakkale tarafından geliyorsanız ise Çanakkale’den Eceabat ya da Kilitbahir arabalı feribotuna binmeniz ardından arabanızı Eceabat’tan Kabatepe’ye kadar sürerek Kabatepe Gökçeada seferine aktarma yapmanız gerekiyor.

Çanakkale’den gelecekler, eskiden Kabatepe’den Gökçeada’ya giderken tekrar tam bilet almıyordu. Çanakkale – Eceabat seferinde aldığı bileti gösteriyor ve ek olarak Gökçeada’ya giden feribota fazladan alınan aktarma ücretini ödüyordu.

Ancak şuan hem Çanakkale’den Gelibolu Yarımadasına geçerken hem de Yarımada’daki Kabatepe Liman’ından Gökçeada’ya giderken ayrı ayrı ücret ediyorsunuz. Ne yazık ki aktarma durumunu kabul etmediler. Biz 2023 Temmuz’unda Çanakkale Merkez’den hemen karşısındaki Kilitbahir’e geçiş için 140 TL (5.30$ yazıyı sonra okuyacaklar için enflasyona karşı önlem) Kabatepe’den Gökçeada seferi için de gidiş-dönüş toplam 300 TL ödedik (11,5$).

Gökçeada’ya nasıl gidilir sorusunu cevapladığımıza göre şimdi gelelim Gökçeada Şehiriçi Ulaşım bilgilerine.

2. Gökçeada’da Ulaşım

Gökçeada Şehiriçi Ulaşım özel halk otobüsleri ile sağlanıyor. Ancak, adada çok az sayıda otobüs seferi yapıldığı için eğer arabanız varsa adaya arabayla gitmeniz gezebilmeniz için en uygun yöntem olacaktır.

Arabanız yoksa Gökçeada’da araba kiralama yapmanız da mümkün. Kiralama şirketi merkezde Carrefour’un arka sokağında yer alıyor.

Gökçeada’da Ulaşım (Bisiklet)

Gökçeada ulaşım sağlamak için bir başka alternatif de bisiklet. Eğer bisikletinizi adaya götürebilirsiniz ada içinde rahatlıkla bisiklet kullanabilirsiniz. Sadece Rum Köyleri adanın tepe noktalarına kurulduğu için buralarda biraz sorun yaşarsınız ancak örneğin merkezden Yıldız Koyuna giderken bisikletle ulaşım sağlayabilirsiniz.

Yine de şunu hatırlatmak da fayda var ki adanın bir ucundan diğer ucuna araba sürmek neredeyse 1 saat alıyor. Mesafeler çok uzun olduğu için bisikletle geldiğinizde daha dar bir güzergahta ada tatili yapmanız daha mantıklı olacaktır.

Gökçeada’da Ulaşım (ATV)

Gökçeada Ulaşım Rehberi yazımızda kolayca ulaşım sağlamak için kullanabileceğiniz bir diğer araç önerisi ATV. Eğer bir ATV sahibiyseniz hiç düşünmeden adaya götürmelisiniz. Toprak yolların çokluğu birçok yolu normal araçlarla gitmenize engel teşkil ediyor. Çoğu zaman aracınızı bırakıp yürümeniz gereken Gökçeada’da ATV ile gezmek az bilinen güzellikleri keşfetmeniz için harika bir fırsat olacaktır.

Gökçeada’da ATV kiralamak için ATV Rent’i 0532 359 30 11 numarasından arayabilirsiniz.
Yine adada rahatlıkla motorsiklet kullanabileceğinizi belirtmek isteriz.

Bu seçeneklerin hiçbiri size uygun değilse de üzülmeyin. Gökçeada Otobüs Seferleri iyi takip edildiğinde adanın birçok noktasına kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz.

Gökçeada’da Ulaşım (Araba Kiralama)

Gökçeada içinde ulaşım için kullanabileceğiniz bir diğer yöntem ise araba kiralamak olacaktır. Gökçeada’da araba kiralamak için teklif alabileceğiniz birden fazla şirket yer alıyor. Numaralarını ve isimlerini aşağıda sizlerle paylaşıyoruz:

Gökçeada Selman Rent a Car       0532 494 41 61
Gökçeada Adalı Rent a Car          0535 787 01 13

Gökçeada’da Taksi Kullanımı ve Fiyatları

Gökçeada’da gezilecek yerler için taksi kullanmak da ihtimal dahilinde olan mantıklı seçeneklerden birisi. Gökçeada taksi fiyatları tüm günlük bir tur için 1000 liranın (35-45$ arası hesaplama) üzerinde. Bu taksi ücretine gezi rehberliği de dahil. Bilgili şoförler size ada hakkında öyküler anlatıyor. Ancak tam fiyat için gideceğiniz rotalar konusunda anlaşmanız gerekiyor.

Örneğin denize gireceğiniz daha kısa bir taksi turu planlıyorsanız sabah erken saatlerde Zeytinliköy’ü ziyaret ederek başlayabilir, Tepeköy’e gidebilir ve daha sonra uzaklardaki Dereköy’e geçebilirsiniz. Daha sonra Laz Koyu veya Gizli Liman yüzmek için tercih edebileceğiniz yerler arasında olabilir. Ancak yüzeceğiniz yere karar vermek için Gökçeada Plajları yazımıza mutlaka göz atın.

Gökçeada’da taksi durağı güncel telefon numaraları ise aşağıdaki gibi:

Gökçeada Taksi Durağı: 0286 887 33 91 & 0537 926 63 49
Gökçeada Eylül Taksi Durağı: 05331322083

3. Gökçeada Otobüs Seferleri

Gökçeada Otobüs Seferleri adanın tüm köylerine yapılmamakla beraber birçok köyüne her gün, bazı köylerine ise haftanın belirli günleri gerçekleştiriliyor.

Gökçeada’dan Kaleköy’e, Kuzulimanı’na, Uğurlu Köyüne ve Zeytinliköy’e Gökçeada Özel Halk Otobüsleri ile ulaşım sağlayabilirsiniz.

Şimdi gelelim Gökçeada Otobüs Saatleri listesine. Unutmayın ki bu liste yaz sezonu için geçerli. Kışın ada nüfusu 6000’lere düştüğü için seferler ve sefer saatleri değişiklik gösterebilir.

4. Gökçeada Otobüs Saatleri


Aşağıda saatlerini verdiğimiz ilk 3 hattaki Gökçeada otobüs seferleri haftanın her günü düzenli olarak gerçekleştirilmektedir.

Kaleköy Otobüs Hattı

06:00
07:30
8:00
08:30
09.00
09:30
10.00
10:30
11:00
11:30
12.00 Yukarı Kaleköy
12:30
13:00
13:30
14.00
14:30
15:00 Yukarı Kaleköy
15:30
16.00
16:30
17:00 Yukarı Kaleköy
17:30
18:00
18:30
19:00
19:30
20.00
20:30
21:00
21:30
22.00
23:00

Not: Yukarı Kaleköy olarak geçen mevkii ünlü Posedion Restorant gibi yerlerin bulunduğu ve Kaleköy’ün üst tarafında yer alan tepe bölgesidir. Kaleköy hattı kullanılarak Yıldız Koyu’na da ulaşım sağlanabilir.

Kuzulimanı Otobüs Hattı

06.30
10.00
12.30
16.00
17.30
21.00

Not: Kuzulimanı, Gökçeada’ya gelen feribotların yolcularını indirip bindirdiği hattır. Bu hattaki otobüs seferleri feribotların geliş gidiş saatine göre ayarlanmaktadır.

Gökçeada Merkez Hattı

08.30
12.30
13.10
15.00

Not:Bu hat Gökçeada Merkez’de kısıtlı bir alanda hizmet vermektedir.

Uğurlu Köyüne gitmek isteyen turist ve gezginler için haftaiçi 3 sefer, haftasonu 2 sefer düzenlenmektedir.

Gökçeada Uğurlu Köyü Otobüs Saatleri

Haftaiçi

Gidiş:

12.00
16.30
21.00

Uğurlu Köyü Gökçeada Otobüs Saatleri

Dönüş:

06.00
09.00
13.30

Haftasonu:

12.00
16.30

dönüş:

06.00
09.00

Zeytinliköy Gökçeada Otobüs seferleri yalnızca haftada 3 gün gerçekleştirilmektedir. Bu günler Pazartesi, Çarşamba ve Cuma’dır.

Gökçeada Zeytinliköy Otobüs Saatleri

09.00
12.00

Zeytinliköy Gökçeada Otobüs Saatleri

09.15
12.15

5. Gökçeada Ulaşım Fiyatları

Gökçeada Zeytinli Köyü
Gökçeada Ulaşım Fiyatları

Öncelikle Gökçeada arabalı feribot hattı fiyatları yolcu sayısına ve araba cinsine göre değişmekle beraber 60 TL’nin üzerindendir.

Gökçeada Ulaşım için kullanılan Özel Halk Otobüsü Fiyatları ise mevkiye göre değişiklik gösterebileceği için burada bir yanıltma yapmamak için belirtilmemektedir. Ancak, Çanakkale genelinde tam biletin 2.75 öğrenci biletinin 1.80 tl olduğunun bilinmesinde fayda vardır. Gökçeada Ulaşım fiyatları için araştırma yapan gezginler, bu fiyattan yola çıkarak en azından kafalarında bir fiyat skalasi oluşturabilecektir.

Gökçeada’ya gelmişken Gökçeada’da gezilecek yerler arasında en renkli olan eski Rum Köyü Zeytinliköy mutlaka gezi rotanızda yer almalı. Zeytinliköy otobüs sefer ve saatlerini de belirttiğimize göre, bu köye kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Sefer sayısı az olduğu için burada konaklamanız da mümkün. Zeytinliköy, Gökçeada’yı tepeden gören zeytin ağaçlarıyla dolu, dillere destan Ada lezzetlerinin yer aldığı renkli kafelere ev sahipliği yapan bir yer. Bu yüzden Zeytinliköy Gökçeada Rehberimizi okuyarak köy hakkında ihtiyaç duyabileceğiniz A’dan Z’ye tüm bilgileri öğrenip harika bir seyahat rotası oluşturabilirsiniz.

Gökçeada Ulaşım Rehberi yazımız burada bitti. Gökçeada ile ilgili daha çok ayrıntı merak ediyorsanız yorumlar kısmından sorularınızı iletebilirsiniz. Yolumuzun üstü Gökçeada yolunuzun üstü olsun, burada da tüm güzellikler sizi bulsun. Selam ve sevgiler!

Yazan:

yolumuzunustu

Yazmak için değil; daha güzelini yaşatmak için yazıyoruz!