Bolu Gölleri

Bolu Gölleri

Bolu Gölleri Bolu’nun güzelliğini göstermek için adeta birbirleriyle yarışmaktadır. Kimisi Sonbahar’ın vazgeçilmezi, kimisi karlı havaların değişilmezi kimisi de dört mevsimin en güzelidir. Sizin için karış karış gezip yıllarca yaşadığımız Bolu’nun En Güzel Göllerini, en kapsamlı haliyle bir araya getirdik. Tıklama almak için hiç gitmediği yerleri yazan seyahat acentalarının çalıntı içeriklerinden çok daha özel bilgileri bulabileceğiniz bu yazıda bilmeniz gereken her şeyi yazmaya çabaladık. İşte Bolu’daki Göller listesi:

Yedigöller Milli Parkı
Gölcük Gölü
Abant Gölü
Sülüklü Göl
Çubuk Gölü
Sünnet Gölü
Seben Gölü
Yeniçağ Gölü
Karagöl Milli Parkı
Aladağ Göleti
Şirinyazı Göleti
Yedigöller
Bolu Gezilecek Yerler – Yedigöller

Başlamadan hatırlatalım: Bolu’daki gölleri tek tek haritaya işaretledik. Gitmek istediğiniz gölü size özel olarak hazırladığımız haritanın navigasyonunu kullanarak kolaylıkla bulabilirsiniz. Ayrıca bu yazımızda tüm göller için ayrı ayrı

  • Bolu Göllerinde ne yapılır?
  • Bolu Göllerine giriş ücreti ne kadardır?
  • Bolu Göllerine ne zaman gidilir? sorularına da cevap bulabileceksiniz.

Yolunuzun üstü Bolu Gölleri gibi güzelliklerle dolu olsun. 

1. Yedigöller Milli Parkı

Bolu Yedigöller Milli Parkı
Yedigöller Milli Parkı

Yedigöller Milli Parkı listemizin birinci sırasında yer alıyor. Milli Park, isimleri Büyükgöl, Nazlıgöl, Deringöl, Deringöl, Seringöl, Küçükgöl ve İncegöl adında 7 güzel gölden oluşuyor. Ayrıca doğanın en derinlerinde yer alan bu eşsiz yerde harika bir şelale, yol boyunca iki adet seyir terası ve yöreye özgü ürünler bulabileceğiniz sayılı sayıda satıcı yer alıyor. Göl özellikle kamp severler tarafından büyük ilgi görüyor. Gölle ilgili çok daha detaylı bilgi almak için özenle hazırladığımız Yedigöller’de Gezilecek Yerler yazımıza göz atabilirsiniz. Dilerseniz hap bilgiler için sonraki paragraftan okumaya devam edebilirsiniz.

Yedigöller Nazlıgöl
Yedigöller Bolu

Yedigöller Milli Parkı’nda Ne Yapılır?

Yedigöller’e Ne Zaman Gidilmeli? Doğanın her rengini görebileceğiniz en güzel zaman kesinlikle Sonbahar Mevsimi

Yedigöller’de Ne Yapılır? Muhteşem doğa kampları için, bungalov evlerde harika bir tatil için; ayıların, kurtların ve geyiklerin kol gezdiği derin bir ormanda yürüyüş yapmak için birebir. Aman unutmayın ateş yakmak yasak! Öte yandan göle giderken yolda köylü teyze ve amcalarımız sizi seyir kafelerine davet ediyor. Burada harika bir tereyağlı ekmek, yöresel ballar ve sucuk gibi alternatifler demli bir çay ile sizi bekliyor. Yanınıza yeterince su ve yiyecek almayı unutmayın. Yol uzun ve bir parça ıssız. Bolu Ormanlarının en derin noktalarına gittiğinizi tekrar hatırlatmak isteriz.
Yedigöller Giriş Ücreti: Arabalar için 33 tl, yürüyerek 11 tl giriş ücreti bulunuyor. Çadır ile Yedigöller’de kamp işgaliye ücreti her bir çadır için 110 TL.

2. Gölcük Gölü

Bolu'daki Göller
Bolu Gölcük Milli Parkı

Bolu Gölcük Gölü çoğu zaman Abant ile karıştırılsa da Abant’ın tam ters istikametinde, Aladağlara giden yol üzerinde bulunuyor. İki şeritli bir yoldan, heybetli çam ormanlarının arasından geçerek göle ulaşabiliyorsunuz. Bu güzel Bolu Gölü aslında oldukça küçük. Öyle ki etrafını 1 saatten az sürede yürüyebilirsiniz. Bu süre Bolu Abant Gölü için yaklaşık 4 saat. (Nereden biliyorsanız derseniz evet tabii ki yürüdük). Bize göre fotonejik olması bakımından listenin en güzel gölü Gölcük. Peki ama Bolu Gölcük Gölü’nde neler yapılır? Gelin biraz da sizi bekleyen birbirinden harika aktivitelerden bahsedelim.

Bolu Gölleri
Bolu Gölcük Gölü

Bolu Gölcük Gölü’nde Ne Yapılır?

Bolu Gölcük Gölüne Ne Zaman Gidilmeli? Tabii ki tüm Bolu Gölleri dört mevsim ziyaret edilebilir. Ancak biz en favori mevsimimizi söyleyelim: Gölcük için Kış Mevsimi! Karlar, muhteşem bir güzellik katıyor göle. Ağaçlar ayrı, tamamen buz tutmuş göl ayrı güzel. Sucuk ekmek yapmak ise tarif dahi edilemez.

Bolu Gölcük’te Ne Yapılır? Burada yapabilecekleriniz çok bol. Her şeyden önce Bolu Gölcük Gölü girişinde sizi bisikletler, golf arabaları ve elektrikli diğer araçlar bekliyor. Dilediğinizi kiralayıp gölü turlamak son derece keyifli bir aktivite olarak öne çıkıyor. Onun dışında belirli dönemlerde bu gölde de balık tutma imkanınız var. Yine burayı diğer Bolu Gölleri’nden ayıran en önemli özelliklerden birisi Gazelle Restaurant. Gölü tepeden gören enfes bir manzaraya karşı yemek yiyebilirsiniz. Son olarak tabii ki piknik! Gölde güzel bir market var ancak biraz pahalı. Alacaklarınızı yolunuzun üstünde merkezden almanız daha doğru. Özellikle Karacasu bölgesinden geçeceğiniz için burada bulunan sıra sıra market ve fırınları tercih edebilirsiniz.

Gölcük Gölü Giriş Ücreti: Yine arabalar için 33 TL ve de yürüyenler için 11 TL bir giriş ücreti bulunuyor. Burada küçük bir tüyo verelim. Gölün girişine arabayı ücretsiz olarak park etmeniz mümkün. Bu nedenle 2 kişi olarak giderseniz daha az ücret ödeyerek girebileceğiniz unutmayın! Diğer giriş ücreti bulunan Bolu Gölleri için maalesef aynı imkandan söz edemiyoruz.

3. Abant Gölü

Abant Tabiat Parkı
Abant Tabiat Parkı

Bolu’daki göller arasında ulaşımı kolay olduğu ve İstanbul ve Ankara’nın arasında otobandan girişi bulunduğu için en popüler olan ve en çok ziyaret edilen göl Bolu Abant Gölü. 7’den 70’ye herkes için onlarca aktivite bulabileceğiniz bu göl seçim yapmakta zorlananlar için kesinlikle birinci tercih olabilir. Özellikle de Bolu Abant Yedigöller ikileminde kalıp hangisini tercih etmeliyim diye düşünüyorsanız hem ulaşım hem de yapılacaklar listesinin kabarık olması açısından sizi  eşsiz doğasıyla büyüleyen Abant Tabiat Parkına alabiliriz.
Peki ama Abant’ta ne yapılır? Tüm maddeleri tek tek okumak ve mekan önerileri almak isterseniz Abant’ta Gezilecek Yerler yazımıza göz atabilirsiniz. Biz şimdi fotoğrafın altında da kısa bir özet geçelim.

Abant Tabiat Parkı
Abant Tabiat Parkı

Abant Gölü’nde Ne Yapılır?

Abant’a Ne Zaman Gidilmeli? Kışın, hatta Mart ve Nisan aylarında dahi gölü tamamen buz tutmuş, bembeyaz bir zemin üzerinde bulabilirsiniz. Sonbaharda yere dökülen turuncu yapraklarla çam ağaçlarının görsel şölenine şahit olabilirsiniz. İlkbaharın sonlarında ve yazın ise onlarca aktiviteyi nispeten hala serin kalan bir havada yaparak enfes bir Bolu Doğa Tatili gerçekleştirebilirsiniz.

Abant’ta Ne Yapılır? Ata binilir, balık tutulur. İçerisinde ayıdan geyiğe dondurulmuş hayvan ve endemik bitki türlerinin olduğu harika bir tabiat müzesi ücretsiz olarak gezilir. Bisiklet kiralanıp Abant Gölü baştan başa turlanır. Köylülerden yöresel ürünler alınır. Hem göl kenarında hem de yol boyunca ormanların içerisinde bulunan otellerde enfes bir tatil yapılır. Sucuk ekmek, kestane, Abant Balı gibi lezzetlerin tadına varılır. Göle gidirdikten sonra az ileride yamaç paraşütü yapılır ve hatta kışın efsane bir şekilde kayılır. Bolu gölleri arasında en aktivitelisi Abant Gölü’dür. Detaylar için tekrar buraya –> Abant’ta Gezilecek Yerler

Abant Gölü Giriş Ücreti: Arabalar için 33 tl. Abant Gölünü bu konuda ayrıcalıklı kılan ise HGS ile giriş sağlanabilmesidir. Göl yolu üzerinden Mudurnu’ya ulaşım vardır. Mudurnu’ya gitmeyeceğim deyip bilet almaktan yırtanları  Mudurnu Yolu sapağında görevliler geri döndürmektedir.

4. Sülüklü Göl

Sülüklü Göl / Fotoğraf: @nesemcelikkaya

Kampçıların doyamadığı Bolu Gölleri arasında Bolu Sülüklü Göl ilk sıralarda yer almaktadır. Bu göl özellikle turistler için yukarıdaki üç göl kadar popüler değildir. Ancak sırt çantalı gezginler ve kampçılar için bulunmaz bir nimettir. Göl Bolu – Mudurnu – Göynük yolunda bulunmaktadır. Bu nedenle ulaşımı biraz daha zordur. Yolun bir kısmı son yıllarda genişletilmiş olsa da hala gidiş-dönüş çift şerit halinde kalan virajlı bir kısmı da bulunmaktadır.

Sülüklü Göl’de Ne Yapılır?

Sülüklü Göl’e Ne Zaman Gidilmeli: Aslında Mayıs-Haziran ayları hem sıcaklık hem de ulaşım bakımından en uygun zaman. Kışın biraz daha zor koşullar olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Sülüklü Göl’de Ne Yapılır? Şifalı sülükleri gölden toplayıp üzerinize yapıştırın demeyi çok isterdik ancak göle bilinçsizce bırakılan balıklar sülüklerin neslini sonlandırmış. Buraya gelecekler için en güzel öneri enfes bir doğa kampı olacaktır. Öte yandan gezginler ve fotoğraf severler burada doğa turları yaparak harika kareler çekmeye bayılıyor. Yerel halk gölü piknik için de kullanıyor.

Sülüklü Göl Giriş Ücreti: Kamp yapacaklar için 35 tl kamp giriş ücreti var. Odun gibi şeyler temin etmek isterseniz ayrıca 70 tl ücret bulunuyor. Bunun dışında bu güzel Bolu Gölüne araç ile giriş de ücretli (40tl). Son kez hatırlatalım ki yollar nedeniyle Bolu Sülüklü Göl yalnızca kamp ve macera tutkunlarının gitmesini önerdiğimiz bir destinasyon.

5. Çubuk Gölü

Bolu Çubuk Gölü
Çubuk Gölü

İşte size Bolu’daki göller içerisinde en masal tadında olanı! Çubuk Gölü, özellikle yel değirmenleriyle meşhur olmuş harika bir göl. Yıllar yıllar önce gölde çekilecek diziler için yapılan yel değirmenleri bugün tamamen atıl halde. Birkaç kere gittiğimiz bu güzel gölde bir aralar şu önünde durduğumuz hariç diğer tüm yel değirmenlerine giriş yasaklanmıştı. Fotoğraf çekimine izin verilmiyordu ancak bugünlerde yine fotoğraf çekimleri başlamış durumda. Gelin biraz da Bolu Çubuk Gölü’nde neler yapılır, onlara bakalım.

Çubuk Gölü
Bolu Çubuk Gölü

Çubuk Gölü’nde Ne Yapılır?

Çubuk Gölüne Ne Zaman Gidilir? Tıpkı Sülüklü Göl gibi Çubuk Gölü de kışın herkesin gidebileceği bir göl değil. Bolu’nun zorlu iklim şartları da düşünüldüğünde Nisan ortasından Kasım ortasına kadar daha elverişli şartlar olduğunu söylemek mümkün. Ancak bu güzel göl de Mudurnu – Göynük yolu üzerinde Göynük’e sadece dakikalar kala sapılan minik bir köy yolunun bittiği yerde.

Çubuk Gölü’nde Ne Yapılır? Sırf bu gölü görmeye gelmek ister misiniz ona detaylı Çubuk Gölü yazımızı okuyarak karar verebilirsiniz ama kısa bir fikir verelim. Burası Mudurnu ve Göynük ile birleştirilerek doğa ve kültür gezisine dönüştürülebilir. Trekking için göl ve çevresi son derece popüler; tatlı doğa keşifleri yapılabilir. Yiyecekler kumanyalanıp afiyetle yenilebilir. Tabii ki yel değirmenleriyle harika fotoğraflar çekilebilir.

Çubuk Gölü Giriş Ücreti: İyi haber bu güzel yel değirmenli Bolu gölüne giriş ücreti yok. Elinizi kolunuzu sallayarak gelebilirsiniz 🙂

6. Sünnet Gölü

Sünnet Gölü Bolu
Bolu Sünnet Gölü

Bolu Sünnet Gölü Bolu’daki göller arasında çok daha az ziyaret edilenler arasında olsa da aslında sunduğu doğal güzellik bakımından hak ettiğini alamadığını söylemek mümkün. Tabii Sünnet Gölü’nün konumu ve yolu da bu durumda etkili kaynaklardan. Fotoğraftan da anlayabileceğiniz gibi gölün etrafında tam bir araba yolu bulunmuyor. Göl çevresi sit alanı olarak geçiyor. Bu nedenle burada yapılaşmaya izin verilmiyor. Yine de bu güzel Bolu gölü yolunuzun üstü olursa burada ne yapabilirsiniz hemen anlatalım.

Sünnet Gölü’nde Ne Yapılır?

Sünnet Gölüne Ne Zaman Gidilir? Yine belirli bir mevsim vermekten kaçınsak da kışın yoğun kar altında aracınızın yeterince teçhizatı yoksa gitmenizi hiç tavsiye etmeyiz.

Sünnet Gölü’nde Ne Yapılır? Bu gölün etrafını arabayla tam tur dönemezsiniz. Ancak yürüyerek dolaşabileceğiniz yürüyüş patikaları bulabilirsiniz. Bolu Gölleri arasında gezginlerin favori mekanlarından birisi olmadığı için çok fazla turistik atraksiyon da yok. Bu nedenle bu göl için de yiyecek ve içeceklerinizi yanınızda getirmenizi öneriyoruz.

Sünnet Gölü Giriş Ücreti: Mutlu mesut ücretsiz olarak gidebileceğiniz göllerden birisi Bolu Sünnet Gölü.

7. Seben Gölü

Dominik Sahillerine Plastik Atıklar Vurdu
Bolu Gezilecek Yerler

İşte size Bolu’daki göller arasında joker niteliğinde bir göl Seben Gölü Bolu. Bu gölü duymamış olabilirsiniz çünkü Bolu’yu gezmeden (ve hiçbir yeri) seyahat blogu yazanlar bu tarz yerleri bilemezler. Ama sözde seyahat bloggerları Google’da diğerlerinin içeriklerini arakladığı için bundan sonra başka sitelerde de Seben Gölünü bulabilirsiniz. Her neyse, bu göl aslında daha çok yeni. Son yıllarda doldurma bir göl olarak yapıldı. Burada en büyük etken yine pek duymadığınız Seben İlçesinin çok verimli topraklara sahip olması ve buna istinaden bölgenin su ihtiyacının karşılanmak istenmesi. Bu arada Seben demişken, bu gizli kalmış coğrafya inanılmaz güzelliklere sahip. Seben Kaya Evleri yazımızdan burayı da keşfetmenizi şiddetle önerebiliriz.

Seben Gölü’nde Ne Yapılır

Seben Gölüne Ne Zaman Gidilir? Size Bolu Gölleri arasında, dört mevsim gidebileceğiz bir başka göl daha sunduk. Üstelik bonus olarak hatırlatmak isteriz ki Seben’e Bolu’dan gidecekler için Seben Yolu Bolu Gölcük Gölü ve Aladağ Göletine de ev sahipliği yapıyor. Yani bir taşta üç kuş. Yalnız yolun büyük kısmı dik yokuşlar içeriyor ve gidiş geliş birer şeritten oluşuyor. 

Seben Gölü’nde Ne Yapılır? İnanamayacaksınız ama Seben Gölü’nde sörf yapmayı tercih eden birçok amatör ve profesyonel sporcu var. Ayrıca göle balık tutmak için de hem kayıklar hem de oltalarıyla gelen insanlar mevcut. Gölün kenarında karavanıyla kamp yapanları, yürüyüş yapanları ve piknik yapanları görmek mümkün. Seben Kaya Evleri Gezisi ile birleştirerek tatlı bir gün geçirebileceğiniz bir yer.

Seben Gölü Bolu Giriş Ücreti: Bolu’daki göller ne kadar az popüler olursa bizler için o kadar iyi sanırım. Çünkü bu gölün de herhangi bir giriş kapısı ya da giriş ücreti bulunmuyor.

8. Yeniçağ Gölü

Bolu Gezilecek Yerler
Bolu Gezilecek Yerler

Mantıken tüm Bolu Gölleri İstanbul ile Ankara arasında olsa da bu göl direk otobanın ve e5’in kenarında. O yüzden sıradan bir İstanbul Ankara seyahatinde bile uğranabilecek kadar yakınınızda. Çevre düzenlemesi son zamanlarda bitmiş binbir rengi barındıran bir göl. En büyük özelliği ise Yeniçağ Kuş Cennetine ev sahiliği yapıyor olması.

Yeniçağa Gölü’nde Ne Yapılır?

Yeniçağa Gölüne Ne Zaman Gidilir? Özellikle kuşları gözlemlemek için ilkbahar ve yaz mevsimini tercih edebilirsiniz. Leyleği havada görmek isteyenler kesinlikle yaz aylarında buraların tadını çıkarmalılar.

Yeniçağa Gölü’nde Ne Yapılır? Sizler için kurulmuş kuş gözlem evlerine ücretsiz olarak çıkabilirsiniz. İskelede balık tutabilirsiniz. Yine bu noktada harika fotoğraflar çekilebilirsiniz. Birçok piknik masası da Yeniçağ Gölü’nde sizleri bekliyor. En önemlisi ise fazla bilinmese de burada karavanlar için de harika bir alan bulunuyor.

Yeniçağa Gölü Giriş Ücreti: İşte size bir müjde daha! Bolu Gölleri arasında ücretsiz olarak gezilebilen bir göl daha burada!

9. Karagöl Milli Parkı

Bolu Karagöl Milli Parkı
Karagöl Milli Parkı

Ankara’dan 2 saatlik bir mesafede bulunuyor Karagöl Milli Parkı. Doğayla iç içe son derece huzurlu bir yer. Buraya gelmek için en büyük bahaneniz harika dağ evleri oluyor. Ortam son derece yeşil ve huzur verici. Bu nedenle Bolu Abant, Yedigöller ya da Gölcük kadar olmasa da belirli bir popülerliğe ulaşmış durumda.

Karagöl Milli Parkında Ne Yapılır?

Karagöl Milli Parkına Ne Zaman Gidilmeli: Kış aylarında son derece büyüleyici bir manzara sizi bekliyor. Sonbaharda da şöminenin ve dağ evlerinin tadını çok daha keyifle çıkarabileceğiniz aşikar.

Karagöl Milli Parkında Ne Yapılır? Kamp severler bu gölü sıkça tercih edebiliyor. Ayrıca gölde bulunan dağ evleri de gezginlerin ilgisini çekiyor. Üç kişinin kalabileceği Karagöl Dağ Evleri için gecelik 300 TL’lik bir fiyatlandırma yapılmış. Bungalovlarda şömine ve elektrikli ısıtıcılar da bulunuyormuş. Açıkçası biz gidip burada kalmadık. Ancak Abant, Yedigöller, Gölcük üçgeninden çıkmak isteyenler için tercih edilebilir.

Karagöl Milli Parkı Giriş Ücreti: Dediğimiz gibi, bir Bolu Gölü ne kadar popüler olursa o kadar ücretsiz olmaktan çıkıyor. Bu göl için arabayla giriş ücreti 33 TL.

10. Aladağ Göleti

Bolu Gölcük Gölü
Bolu Gölleri

Bolu Gölleri için bir bonus da Aladağ Göleti. Biz gölete gitmiş olsak da arşivimizde fotoğrafını bulamadığımız için hemen belirtelim ki fotoğraf Bolu Gölcük Gölü’nden. Aladağlar, Gölcük Milli Parkı’nın üst tarafında bulunuyor ve yaylaları, köyleri ve sık ormanların içerisindeki güzellikleriyle ziyaretçilerini büyülüyor. Tabir-i caizse ayağa düşmemiş göllerden birisi Aladağ Göleti. Yani yine öyle herkesin gitmediği minik bir yer.

Aladağ Göleti’nde Ne Yapılır?

Aladağ Göletine ne zaman gidilir? Yazın kano için kışın ise doğal güzellikleri için tercih edilebilir. Ancak ara yolları karlar altında ulaşımı inanılmaz zorlaştıracaktır. Bu yüzden macera aramamakta yarar var.

Aladağ Göleti’nde Ne Yapılır? Aladağ Göleti genelde yayla tatili, doğa tatili gibi seçenekleri tercih edenlerin gittiği bir bölge. Burada çok güzel kamp alanları, güzel tesisler ve izciler için konaklama imkanları bulunuyor. Göletin kendisi ise son derece küçük ve bir konaklama tesisi hariç herhangi bir tesis barındırmıyor. Genellikle çevreden yerliler haftasonlarını burada piknik yaparak değerlendiriyor. Aladağ Göleti’nde yapılabilecek en özel şey ise bahsettiğimiz tesis aracılığıyla kanoya binmek olacaktır.

Aladağ Göleti Giriş Ücreti: İyi haber. Bolu’daki göller arasında giriş ücreti olmayan bir başka göl daha tanıtmış olduk sizlere! Aladağ Göleti için herhangi bir giriş ücreti bulunmuyor.

11. Şirinyazı Göleti

Şirinler Köyü Kamp Alanı
Şirinler Köyü Kamp Alanı

Sizi görselsiz bırakmamak için arşivden eklediğimiz ikinci görsel de bu oldu ama Şirinyazı denilince akla ilk gelen kamp! Tesiste güzel bir kamp alanı mevcut ve genelde kampçılar ve macera sever gezginler burayı keşfediyor. Öte yandan doğa o kadar güzel ki yeşilin tonları Şirinyazı Göleti‘nde sizi adeta büyülüyor.

Şirinyazı Göleti’nde Ne Yapılır?

Şirinyazı Göletine ne zaman gidilir? Kamp yapmak isteyenler için daha sıcak havaların tercih edilmesi daha uygun olacaktır. Zorlu kış koşullarında özellikle karların altında yol çok çetin olabilir ve hatta tamamen kapanabilir.

Şirinyazı Göleti’nde Ne Yapılır? Kamp kamp kamp! Doğa tatili için enfes bir alan daha. Şimdi biraz ücretlerden bahsedelim. Şirinyazı Göleti’nde çadır kurmak 35 TL. İçme suyu var. Tuvalet mevcut. Kamp yapmayacaklar için pek oturma alanı yok. Yürüyüş patikaları mevcut. Geceleri ateş yakmak yasak.

Şirinyazı Göleti Giriş Ücreti: Arabalar için 20 TL’lik bir ücret mevcut. Kampçılar için ise 100 TL.

Bolu’da Gezilecek Diğer Yerler

Sizler için bazı göllerin linkini zaten yazı içerisinde koyu mavi olarak belirttik. Dilediğiniz linke tıklayıp çok daha detaylı gezi programları hazırlayabilirsiniz. Öte yandan yolunuzun üstü Bolu olacaksa, Bolu Travertenleri, Masal Parkı, tarihi hamamlar gibi birkaç önerimiz daha olacak. Bu yüzden Bolu’da Gezilecek Yerler yazımızı da şiddetle okumanızı tavsiye ederiz. Karış karış gezmiş gezginler olarak diğer bloglarda yazan sığ bilgilerden çok daha fazlasını bulabileceğinize emin olabilirsiniz.

Yazan:

yolumuzunustu

Yazmak için değil; daha güzelini yaşatmak için yazıyoruz!